x Välkommen tillbaka!

Det var drygt tre år sedan jag uppdaterade denna Sims-blogg sist! Jag tycker det är på tiden att jag börjar uppdatera den igen.
 
I  mitt förra inlägg skrev jag att The Sims 3 snart skulle släppas. Nu har det spelet alltså funnits i över tre år. I början var min förtjusning över spelet mycket dämpat. Jag fortsatte att spela Sims 2, och kunde inte riktigt sätta mig in i trean och se vad som var bättre.
För cirka ett år sedan fann jag dock spelglädjen. Jag började spela Sims 3 på riktigt, skapade familjer, byggde hus och spelade i stor utsträckning. Jag har köpt till expansionspaket och prylpaket efter hand som priserna sänkts på dem. Jag har ännu inte alla, men min samling blir sakta men säkert större. Jag köpte ett par prylpaket med dansk förpackning eftersom de endast kostade 49 kr styck. När jag köpte pryl- och expansionspaket till Sims 2 drevs jag av att ha allt så fort det släpptes. Jag förhandsbokade det mesta, och spenderade massa pengar på det. När det gäller Sims 3 drivs jag istället av att priset ska vara så lågt som möjligt. Jag vill inte spendera flera tusenlappar på ett datorspel längre.
 
Snart släpps det åttonde expansionpaketet, som heter Årstider. Precis som namnet antyder så introduceras i denna expansion årstider med varierande väder. Det kan vara stekhet sol, regn eller snöstorm.
 
Som sagt har jag inget "måste-ha"-begär efter treans expansions- och prylpaket, men det finns en del saker som jag tycker måste finnas i mitt spel. Bland annat skiftande väder och djur. Därför finns det två expansionspaket som jag har förhandsbokat och betalat fullpris för - Årstider och Husdjur. Därför får jag mitt exempelar av Årstider i brevlådan senast den 15 november. Jag har inget inbokat den helgen, så jag kan sitta och spela hur mycket jag vill. :P Ja, om jag inte har en massa skolarbete att göra. Men test av ett nytt spel kommer faktiskt först! Ibland (för det mesta) är det gött att vara vuxen.
 
Just nu spelar jag inte så mycket The Sims, mest för att jag gör en massa andra saker (mest skolarbete...). Däremot har jag börjat experimentera lite med ett gratisverktyg som heter The Sims 3 Världsskaparverktyg. Med detta program kan man bygga egna världar (städer) from scratch, eller bygga ut befintliga världar. Det är roligt, men lite klurigt. Det finns mycket att tänka på när man bygger en stad helt från början! Allt som finns är en grön yta och så får man själv lägga till hus, tomter, vägar, vattendrag, berg, stigar, hemligheter...osv. Det finns en manual i form av en .pdf-fil som man kan läsa om det är något man inte förstår. Den hittar du HÄR. Dessutom finns det massa foruminlägg på nätet med svar på frågor. Det är bara att googla. :)
 
Jag har i alla fall börjat med en stad så smått. Jag tänkte lägga upp lite bilder så småningom så att den som är intresserad kan se min framgång (och eventuella bakslag) med min allra första stad. Lite tips och trix också kanske, och lösningar på problem som dyker upp.
Jag hoppas att det kan vara intressant för någon!
 
Det känns kul att damma av och sparka igång denna gamla blogg igen. Hoppas du vill följa med!


RSS 2.0