x Välkommen tillbaka!

Det var drygt tre år sedan jag uppdaterade denna Sims-blogg sist! Jag tycker det är på tiden att jag börjar uppdatera den igen.
 
I  mitt förra inlägg skrev jag att The Sims 3 snart skulle släppas. Nu har det spelet alltså funnits i över tre år. I början var min förtjusning över spelet mycket dämpat. Jag fortsatte att spela Sims 2, och kunde inte riktigt sätta mig in i trean och se vad som var bättre.
För cirka ett år sedan fann jag dock spelglädjen. Jag började spela Sims 3 på riktigt, skapade familjer, byggde hus och spelade i stor utsträckning. Jag har köpt till expansionspaket och prylpaket efter hand som priserna sänkts på dem. Jag har ännu inte alla, men min samling blir sakta men säkert större. Jag köpte ett par prylpaket med dansk förpackning eftersom de endast kostade 49 kr styck. När jag köpte pryl- och expansionspaket till Sims 2 drevs jag av att ha allt så fort det släpptes. Jag förhandsbokade det mesta, och spenderade massa pengar på det. När det gäller Sims 3 drivs jag istället av att priset ska vara så lågt som möjligt. Jag vill inte spendera flera tusenlappar på ett datorspel längre.
 
Snart släpps det åttonde expansionpaketet, som heter Årstider. Precis som namnet antyder så introduceras i denna expansion årstider med varierande väder. Det kan vara stekhet sol, regn eller snöstorm.
 
Som sagt har jag inget "måste-ha"-begär efter treans expansions- och prylpaket, men det finns en del saker som jag tycker måste finnas i mitt spel. Bland annat skiftande väder och djur. Därför finns det två expansionspaket som jag har förhandsbokat och betalat fullpris för - Årstider och Husdjur. Därför får jag mitt exempelar av Årstider i brevlådan senast den 15 november. Jag har inget inbokat den helgen, så jag kan sitta och spela hur mycket jag vill. :P Ja, om jag inte har en massa skolarbete att göra. Men test av ett nytt spel kommer faktiskt först! Ibland (för det mesta) är det gött att vara vuxen.
 
Just nu spelar jag inte så mycket The Sims, mest för att jag gör en massa andra saker (mest skolarbete...). Däremot har jag börjat experimentera lite med ett gratisverktyg som heter The Sims 3 Världsskaparverktyg. Med detta program kan man bygga egna världar (städer) from scratch, eller bygga ut befintliga världar. Det är roligt, men lite klurigt. Det finns mycket att tänka på när man bygger en stad helt från början! Allt som finns är en grön yta och så får man själv lägga till hus, tomter, vägar, vattendrag, berg, stigar, hemligheter...osv. Det finns en manual i form av en .pdf-fil som man kan läsa om det är något man inte förstår. Den hittar du HÄR. Dessutom finns det massa foruminlägg på nätet med svar på frågor. Det är bara att googla. :)
 
Jag har i alla fall börjat med en stad så smått. Jag tänkte lägga upp lite bilder så småningom så att den som är intresserad kan se min framgång (och eventuella bakslag) med min allra första stad. Lite tips och trix också kanske, och lösningar på problem som dyker upp.
Jag hoppas att det kan vara intressant för någon!
 
Det känns kul att damma av och sparka igång denna gamla blogg igen. Hoppas du vill följa med!


x Snart är det dags...

Nu släpps snart The Sims 3. Om sex dagar. Ser ni fram emot det? Jag gör det i alla fall, eftersom att mitt The Sims 2 verkar ha gett upp redan nu. Det är segare än kola, och har en konstig bugg (telefonerna går inte att använda). Förhoppningsvis går 3:an mer "smooth".

Det ska bli roligt att testa den nya Create-A-Sim och att bygga hus.

Om du tycker att väntan blir för mycket, så kan du alltid kolla på Sims 3:s officella hemsida. Där finns en massa bilder, videor och två (tråkiga) spel som du kan underhålla dig med. Du hittar den här.

/Anna:)


x The Sims 3 och nyhetstorka?

Oj, nu var det längesen jag skrev i bloggen. Jag ber om ursäkt för det.

Ett nytt releasedatum har satts för The Sims 3 - 2 juni 2009.Annars händer det inte så mycket på nyhetsfronten för The Sims. The Sims 2 har ju nått sitt slut (i alla fall vad gäller expansions och stuff packs), och alla nyheter handlar nu om nummer tre. Det kommer nya bilder och videor hela tiden, och det är visserligen kul men jag känner att jag inte är riktigt redo att ge upp The Sims 2 helt och bara fokusera på The Sims 3. Inte än i alla fall.

Men det kommer nya objekt i The Sims 2 Store emellanåt, något som dock inte berör oss här i Sverige eftersom vi ännu inte har tillgång till denna onlinebutik (något som förresten är ganska synd). Sims 2-fans skapar också nya saker hela tiden - kläder, möbler, smink... Ska tipsa om några bra sidor i ett kommande inlägg. :)

Annars finns det inte så mycket nyheter om The Sims 2. Men så fort vi börjar närma oss den andra juni så ska jag krafsa ihop ett inlägg om EA:s nya bebis, The Sims 3.

/Anna:)


x The Sims 3 försenat

Egentligen skulle The Sims 3 släppas om drygt två veckor, den 19 februari. Men nu ryktas det om att spelet kommer att släppas senare. Det officiella releasedatumet har tagits bort från Sims 3-sidan, och det är nu osäkert när spelet faktiskt kommer att släppas. EA har sagt att spelet ska släppas under det första halvåret 2009, vilket innebär allt från nu fram till slutet av juni. Så det kan bli en lång väntan.

Enligt SnootySims ska dock EA komma med ett officiellt uttalande angående förseningen imorgon, den 3 februari.

Här är i alla fall en ny video som visar hur du i The Sims 3 kan göra både dina simmar och deras hus väldigt personliga: Create a Style Video.

/Anna:)x 100:e inlägget i bloggen!

Nu var det längesen jag skrev i bloggen. Hoppas ni inte har ledsnat på mig för det. Jag lovar att jag ska försöka bli en lite flitigare bloggare under 2009. :) Men den senaste tiden har mycket annat hänt och varit på gång, och då blir det lite tid över till bloggandet.

Detta är alltså denna bloggens hundrade inlägg. Lite coolt.
Bloggen har i genomsnitt 6,7 unika besökare per dag, och jag hoppas vi kan hålla det där och kanske högre till och med nu när bloggen kommer igång igen. :)

Snart kommer jag igen med nyheter, bilder, tips med mera. Så håll utkik!

Svar på kommentarer: Jag vet inte ännu om det kommer någon patch till Herrgård & Trädgård, men det verkar som att eftertraktan är hög. Så vi kan hoppas på att EA släpper en patch snart.
Jag kan skriva in fusk när jag spelar. Kontrollera så att du trycker på rätt tangenter: Ctrl + Shift + C.
Jag ser att det kommit en ny simsblogg och ett nytt simsforum. Ni får gärna göra reklam för dom i era kommentarer.

/Anna:)x Screenshots från Mansion Stuff

The Sims 2 Herrgård och Trädgård Prylpaket släpptes i torsdags, men på grund av sjukdom och tidsbrist har jag inte kunnat testa det förrän idag. Här kommer lite bilder från spelet för er som är intresserade.

  

  

  

  

Spelet är värt att köpa eftersom det kommer med nya snygga dekorationer för utsidan av dina simmars hus, samt en del nya frisyrer(!). Stort plus är de nya takfläktarna och det nya takvinkelverktyget (bild 2 översta raden). Nu behöver du inte använda "roofslopeangle"-fusket längre, utan det är bara att välja verktyget, ställa in takvinkeln och klicka med musen på det tak du vill ändra. Lätt som en plätt! Detta tillåter också att du har olika vinklar på olika tak.

/Anna:)


x Sims 3-trailer och Mansion-screenshots

Det var ett tag sen nu, men bättre sent än aldrig... :)

Ny Sims 3-trailer
En ny trailer till The Sims 3 har släppts. Den fokuserar på Create-A-Sim och personlighetsdragen. Du hittar den här: Trailer

Nya screenshots från Mansion
Även några nya screenshots och artpics från prylpaketet Mansion & Garden har släppts. Du hittar dem här: Mansion & GardenSvar till Sara: Jag vet inte riktigt vad som kan vara fel. Om du har rätt dörrar (ha bara en lägenhetsdörr per lägenhet, övriga dörrar, som ska vara omringade av staket, ska vara vanliga dörrar), staket och allt så borde det fungera. Du kan ju alltid kolla på denna tutorialen och se om det är något du missat: tutorial.
Skicka annars en screenshot över din lägenhetsbyggnad så kan jag försöka se vad som är fel.
Om du har gjort om din bostad till lägenheter genom fuskkoden, och spelet säger att något är fel så måste du gå tillbaka in på tomten, ändra till residential-lot igen (changeLotZoning residential), spara tomten, gå ut i grannskapsvyn och sedan gå tillbaka in på tomten och göra dina förändringar.

/Anna:)


x The Sims 3 Collector's Edition

Nu kan du förhandsboka The Sims 3 Collector's Edition. Förutom spelet, The Sims 3, innehåller paketet ett usb-minne i form av en grön plumbob, en exklusiv bildownload, en guide med tips och trix samt klistermärken. Läs mer här: förhandsboka.

Den enda svenska internetaffär där jag kunnat hitta Collector's Edition är CDON. Priset är 849 kr (bara spelet kostar 499 kr).

The Sims 3 släpps i svenska butiker den 19 februari 2009.

Kommer du att förhandsboka detta paket? Eller har du kanske redan gjort det? :) Dela gärna med dig av dina åsikter.

/Anna:)


x Patch, nytt prylpaket och innertak

Patch till Livet i lägenhet
Nu har en patch till Livet i lägenhet släppts. Den fixar en mängd buggar och problem. Du hittar den här: Lägenhetspatch.

Mansion & Garden Stuff
Nya screenshots och artpics från nästa prylpaket, Mansion & Garden Stuff, eller Herrgård och trädgård som det heter på svenska, finns nu på den officiella hemsidan. Kolla in hur du kan ge dina simmar magnifika herrgårdar och trädgårdar här: Mansion & Garden.


Svar till Fredrik: Nere i menyn där du bland annat väljer om du ska ha väggarna uppe eller nere, finns en knapp som heter ungefär "Aktivera innertak". När den lyser grönt är innertaken aktiverade. För att sätta tak i dina rum väljer du ett golv, vilket som helst, och "målar" det i taket. Precis som du gör när du lägger golv på golvet. Den nya 45-gradersvyn som du aktivera genom att trycka på G på tangentbordet gör det lättare för dig att se innertaket.

/Anna:)


x Nya bilder från Sims 3

The Sims 3-sidan har uppdaterats med nya screenshots samt ett nytt blogginlägg på VIP-sidan. Du hittar det här: Sims 3/Anna:)


x Att bygga en lägenhet

Svar till Sofia: När du har byggt klart din lägenhetsbyggnad (som måste ha en lägenhetsdörr till varje lägenhet, och alla andra dörrar som leder utåt måste vara "inramade" av staket) öppnar du fuskboxen och skriver in changeLotZoning apartmentbase . När du sparar och går ut i grannskapsvyn ser du ett snurrande hus över din lägenhetsbyggnad. Nu kan du flytta in upp till fyra familjer.

Ett tips: Bry er inte om att möblera era lägenheter (som ni planerar att flytta in kontrollerbara simmar i) med annat än köks- och toalettobjekt. Bänkar, kylskåp, vaskar, toaletter osv. Allt annat höjer bara hyran på lägenheten, dessutom försvinner det när en familj flyttar in. Däremot, i de lägenheter där du planerar att så kallade townies, simmar du inte kan kontrollera, ska bo, bör du ha möbler. Annars är deras lägenheter tomma när dina egna simmar går och hälsar på.

/Anna:)x Mansion & Garden Stuff

EA har nu släppt de första bilderna från det nya prylpaketet The Sims 2 Mansion & Garden Stuff. Preliminärt releasedatum är satt till 14 november i år, men jag har även hört att det ska släppas redan den 5 november. Du kan se bilderna här: Infinite Sims.


Vad tycker du om detta prylpaket än så länge? Planerar du att köpa det?

/Anna:)


x De nya småbarnsobjekten i Fritid + Häxor

En besökare ville se bilder på de nya småbarnsobjekten som kom med Fritid. Jag ber om ursäkt för dröjningen, men bättre sent än aldrig eller hur? :P Här kommer i alla fall bilder på de nya objekten.


Leksakslådor i fyra olika stilar.


Två nya sängar som kommer i fyra olika utseenden.


Pottor och skötbord.


Nya barnstolar, nallar och ett bord där barnen kan bygga med klossar och rita.


Svar på anonyms kommentar: För att bli häxa (i Livet i lägenhet) måste du först träffa en häxa och bygga upp en relation med henne. Du träffar häxor säkrast på allmänna tomter. De kommer på sina kvastar nära telefonen på tomten. Men häxorna stannar bara en simtimme på tomten, så skynda dig att prata med henne. Goda häxor dyker upp på dagen och onda häxor på kvällen eller natten.
När du träffat en häxa kan du bygga upp en relation som med vilken annan sim som helst - prata i telefon eller bjud över henne. När du fått upp en bra relation (jag är inte säker på om du ska vara vän eller bästa vän med henne) så kan du klicka på häxan och välja "Visa mig den ljusa vägen" eller "Visa mig den mörka vägen", beroende på om det är en god eller ond häxa. Sedan blir din sim en häxa med typisk outfit och spetsig hatt.
Du får en kittel och en bok som du kan läsa för att lära dig mer om häxkonst. Du kan även välja om du vill studera den mörka eller ljusa vägen.

/Anna:)


x Bilder från Livet i lägenhet

Det nya expansionspaketet Livet i lägenhet lämnar lite att önska. Jag har inte hunnit spela så mycket, men än så länge ser allt jättebra ut. :)


Några nya funktioner/detaljer är:

+ Simmarna kan bo i lägenheter (såklart). Totalt fyra familjer kan bo i en lägenhetsbyggnad. Möjligheten att bygga radhus kommer ju med denna nya funktion.

+ Simmarna kan ha inneboende om de behöver hjälp med att betala hyran.

+ Hus och lägenheter har nu innertak, perfekt för er som gör mycket sims-historier och filmer.

+ Spiraltrappan! Efterlängtad som tusan av ett stort antal simmare. :) Den är snygg och passar bra in i lägenheten.

+ Simmarna kan nu förbättra hygienen bland annat genom att borsta tänderna.

+ Väggdekorationer kan flyttas upp och ner på väggen, och en tavla kan placeras under en annan.

+ Dina simmar kan lära sig häxkonst och kasta besvärjelser.

Plus en massa, massa annat!


Här kommer lite bilder från spelet. (Klicka för större bild!)


1+2. Två bilder på det nya grannskapet
3. En lägenhetsbyggnad med fyra lägenheter
4. En sim kollar in lägenheten innan hon bestämmer sig för att hyra


1. Tonåringar kan hänga i det nya lekplatstornet
2. En ny 'gunga' till de små barnen
3. En mamma snurrar sin dotter
4. De nya snygga spiraltrapporna tar mindre plats


1. Hjärtsängen från Sims 1 har kommit tillbaka (notera att det på hyllan över väggen står fem olika dekorationsobjekt...) plus en "walk-in-closet" till vänster
2. Här syns prov på hur man kan flytta väggdekorationer upp och ner
3. Så här fint kan dina häxsimmar trolla
4. Dekorativa (eller har de fler funktioner...?) objekt för en riktig häxa

Vad tycker ni om spelet än så länge?

/Anna:)


x Livet i Lägenhet ute nu!

Idag släpps The Sims 2 Livet i Lägenhet i butikerna. Eftersom jag förhandsbokade fick jag mitt exemplar redan igår. Till min förvåning fick jag med nya Spore Creature Creator helt utan kostnad. Det är värt ca 59 kr, så det var inte dåligt. :)

Så fort jag har testat det nya expansionspaketet kommer jag att lägga upp lite screenshots. Jag var inte hemma igår så jag kunde inte testa det då. Men bilder kommer snart i alla fall.

Läs även den sista seriestripen från Livet i Lägenhet: Möt hyresvärden.

/Anna:)


Illusion

RSS 2.0